Insolvens Väst
3Dec/16Off

Ferrologic skänker 9 laptops!

ferrologga

Idag har Ferrologic i Göteborg som första företag skänkt 9 st laptops till Laptopgåvan som är ett projekt Insolvens Väst drog igång 2016.
Vi tackar Malin och övrig personal på Ferrologic för denna gåva som kommer att hjälpa många familjer som lever i IT utanförskap.

Läs mer om Ferrologic på www.ferrologic.se

3Nov/16Off

Laptopgåvan – Att minska det digitala utanförskapet.

EKONOMI Föreningen Insolvens Väst försöker samla in gamla datorer till överskuldsatta och andra som av andra skäl inte har tillgång till det digitala samhället. Men hittills har ingen skänkt en dator.

http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/svårt-skänka-datorer-till-utsatta-1.3923686

 

8Okt/16Off

Insolvens Väst samarbetar med Lerums Församling

Insolvens Västs ombud för Lerum och Alingsås, samarbetar med Lerums församling i ett projekt som heter Julgåvan i Lerum. Julgåvan samlar in julklappar och pengagåvor som omvandlas till mat inför julen för att ge de som har ekonomiska svårigheter till att få en så problemfri jul som bara möjligt. De som kommer till Julgåvan fångas på så vis upp av Insolvens Väst med vidare hjälp efter jul om behoven finns.

Det är nu andra året i rad Julgåvan i Lerum kör på så vi hoppas att fler stödjer projekt som blivit väldigt lyckat.

 

Ombudet, Lerum-Alingsås

9Jul/14Off

Ny adress Göteborg

Lokalföreningen i Göteborg har flyttat och finns numera på:

Insolvens Väst:
Allmänna Vägen 2A
41460 Göteborg
Tel: 073-704 62 95
Tel: 070-536 67 08
Mail: vast@insolvens.se

 


 

 

 

 

 

29Jun/12Off

Sommarläger i Värmland

Insolvens anordnar tillsammans med föreningen Barns Bästa ett sommarläger för familjer på ön Sållaren utanför Karlstad v28 (10-14 juli). Detta för att föräldrar (ensamstående eller bägge) som annars inte skulle ha möjligheter att ta med sina barn på någon semester pga ekonomiska problem skall få en chans att komma iväg på något kul. Logi, mat och aktiviteter är ordnade och lägret är kostnadsfritt. Det finns platser kvar så hör av er om ni är intresserade, först till kvarn. Ring 054-2501180 eller maila info@insolvens.se

26Jun/12Off

Seminarium i Almedalen

Insolvens kommer att för sjunde året i följd vara representerade under Almedalsveckan i Visby. På onsdag den 4e juli arrangerar vi ett seminarium där vi tillsammans med vår panel diskuterar ungdomars ekonomiska villkor och skuldsatthet. Alla intresserade är varmt välkomna.

"Hur kan vi minska ungdomsfattigdomen?"

16Maj/12Off

Trevlig Helg

Insolvens stänger kontoret över helgen och har en planeringsdag på måndag, så vi finns på plats igen på tisdag den 22:e. Lämna gärna meddelanden på mail eller telefon så hör vi av oss så fort vi kan. Trevlig helg så länge vänner.

7Maj/12Off

Öppet brev

En eller flera personer under signaturen Intrum Cleaner har under en längre tid bedrivit en förtalskampanj gentemot Insolvens. Vi tog för länge sen ett beslut i Insolvens styrelse att inte gå i svaromål trots att de sysslar med lögner och förtal. Vi har förstått att de inlägg på hemsidor och forum samt de tusentals mail de skickat till politiker, myndigheter och organisationer inte tagits på allvar, de flesta har tagit det som ett irriterande skämt.

Nu är saken i ett annat läge när de gett sig på våra familjer (se öppet brev nedan från Vice Ordförande Rickard Stenberg). Det finns inte ord för det som Intrum Cleaner nu gjort, dragit in en 15-åring flicka i hatkampanjen.

Vi kommer att undersöka möjligheten att polisanmäla och allt material kommer därför att lämnas vidare till berörda myndigheter.

Styrelsen
Riksförbundet Insolvens

”Intrum Cleaner huvudsakliga uppgift har inte varit att granska inkassobolag och myndigheter utan att gå till personangrepp och genom halvsanningar och hel-lögner bekämpa Insolvens. Nu har han lyckats delvis genom att undertecknad avgår som vice ordförande i Insolvens och styrelser.

 Jag avgår inte på grund av de tramsiga påhoppen på mig, som om politiska åsikter skulle spela någon roll. Inte heller på grund av den person på Fattiga Riddares forum som tyckte att det sköts för lite i Sverige och syftade på att jag borde skjutas. Inte heller för att min telefon ringer en sju, åtta gånger per dag och ingen finns i luren.

 Händelsen som får mig att avgå är att Intrum Cleaner nu gett sig på min 15-åriga dotter. Hon har idag fått mail och telefonsamtal från några av sina klasskamrater som till sina mail fått sig tillsänt texten ”Titta vad din klasskamrats pappa håller på med.” samt länken till Intrum Cleaners sida med hans ”sanningar”. Intrum Cleaner har alltså kartlagt min dotter (som är 15 år!), kollat hennes klasskamrater och hittat en del av deras mailadresser på nätet.

 Det är visst ingen hejd på den ondska som Intrum Cleaner tydligen besitter när han kör med sin personförföljelse och sitt ”Raise hell”. Händelsen kommer att polisanmälas. Men det är naturligtvis omöjligt att spåra avsändaren och hotmail adressen.

 Nu kan du ju vara stolt Intrum Cleaner när du lyckas med ett av dina uppsåt och detta genom mobbing av en 15 åring!

 Mitt förakt för er är bottenlöst!
Rickard Stenberg”

20Apr/12Off

Insolvens på turné mot barnfattigdom

Idag har Insolvens Karlstad träffat ytterligare en kommun tillsammans med Rädda Barnen. Vi besöker alla kommuner i Värmland och diskuterar barnfattigdomen. Faller projektet väl ut så fortsätter vi i resten av landet under nästa år. Många kommuner har bra handlingsplaner och har infört förbättringar som verkligen gör skillnad för barnen. Tanken är att kommunerna tar till sig alla bra idéer och att beslut tas ur barnperspektiv. Vi och Rädda barnen kommer att sammanställa allt i en rapport under hösten.

20Apr/12Off

Sommarläger

Insolvens Landskrona har platser kvar till ett sommarläger i Skånes Fagerhult. Det går av stapeln v. 30, måndag - torsdag och riktar sig till barn och ungdomar mellan 10 - 20 år. Ledare finns på plats. Mer info kan Berndt Jönsson ge, tel 070-4926210